Baggrundtjek C.V. – Hvor meget må man lyve i sit C.V.?

Du kender det nok fra dig selv .., du er til jobsamtale og skal svare på,- Hvad er din nuværende løn? , og så lægger du liiiiige lidt til inden du svarer. Godt købmandskab eller … løgn?

Hvad er det næste du så lige ”tuner”, så det lyder bedre? . Var ansat i XX virksomhed fra 2020 til 2021 (uden at oplyse december til januar eller januar til december). osv.

Nogle undersøgelser mener at optil 85% lyver i deres C.V, hvis man så kan blive enige om hvad lyver er.

Som udgangspunkt er det faktisk ikke ulovligt at lyve i sit C.V, udover at du ikke må forfalske f.eks. straffeattest, uddannelsesbevis etc. eller bevidst at udsætte virksomheden for risiko for tab som følge af de usandheder, der er angivet i CV´et. 

Vi laver referencetjek og/eller baggrundstjek af personer til betroede stillinger, og mere og mere også til ”almindelige” jobs. Vi kan love dig at listen af kreativitet er lang, og til tider også giver et smil på læben.

Mange rekrutteringsvirksomheder reklamerer med, at de laver et reelt baggrundstjek som en del af processen, men da de lever af at omsætte kandidater, er det lidt som at sætte ulven til at vogte får.

I bedste fald får du en uegnet kandidat ind for en tid, som måske giver støj på arbejdspladsen.

I værste fald får du en medarbejder ind med udvidet (IT-) beføjelser, som kan skabe enormt skade på din virksomhed, data og dit og virksomhedens omdømme.

Tænk hvis i fik den forkerte til økonomi, IT eller Compliance arbejde?

Vi ser sager, hvor nogle personer, virker til at have det mål at skifte jobs løbende, fordi de har gjort det til en forretning at få et jobs på -tæt på- urigtige oplysninger, derefter lave en overordentlig attraktiv aftrædelsesordning – der er hemmelig. Informationen er så vanskelig at få afklaret for den næste virksomhed i rækken.

Så for dine eksisterende medarbejdere eller bestyrelsesmedlemmer, så lav et baggrundstjek næste gang.

Vidste du at vi i Solutionlab også kan lave baggrundstjek af virksomheder og medarbejdere i det meste af verden?

#baggrundstjek #baggrundscheck  #referencetjek