Baggrundstjek af personer

Baggrundscheck af personer, screening eller vetting er en sikkerheds undersøgelser af personer eller virksomheder i forbindelse med en ansættelse, samarbejde eller 3. parts aftaler.

Staff Vetting – som er fagordet, er afgørende og afdækkende sikkerhedsundersøgelser & analyser.

Det kan foretages med udgangspunkt i at sikre sig imod store risiko fx i forbindelse med selvstændigt ansvar, adgang til følsomme oplysninger, varetagelse af økonomiske værdier eller ansvarsområder af kritisk betydning, betroede funktioner, hvor illoyalitet, indiskretion eller deciderede sikkerhedsbrud kan have alvorlig skadevirkning.

Formålet med et baggrundstjek er at minimere risici maksimalt ved at afklare, om der er forhold, som skaber tvivl om personens pålidelighed, troværdighed og/eller dømmekraft samt om der i øvrigt foreligger særlige sikkerhedsmæssige betænkeligheder eller andet som er værd at bemærke.

Vi har som udgangspunkt delt det op i 4 undersøgelsesniveauer, der alle kan tilpasses situationen.

  1. Basis Staff Vetting screening                                              
  2. Staff Vetting undersøgelse & analyse                                                                                
  3. Advanced Staff Vetting undersøgelse & analyse
  4. Full Staff Vetting

Undersøgelser kan gennemføres såvel med som uden kendskab og samtykke og eventuel fuldmagt fra den person, som undersøgelsen vedrører. En undersøgelse der gennemføres med samtykke og eventuel fuldmagt, giver adgang til flere oplysninger.

Vi formidler undersøgelser og analyser i fuld diskretion og under iagttagelse af fortrolighed samt den fornødne beskyttelse af personfølsomme oplysninger. Personoplysninger slettes efterfølgende og hermed hverken lagres eller behandles de. Rapporter indeholder billedmateriale, links, sammenligninger, analyser og andet relevant.

Hver eneste rapport er skræddersyet og foretages ud fra formål og ønsker. 

Vi undersøger:

·        Straffeattest og registrerer.

·        CV-check med referencer.

·        Konkurser, forbindelser, adfærd.  

·        Sociale medier med godkendt adgang.

·        Og meget mere.

HR afdelinger og rekrutteringsvirksomheder

Baggrundstjek bør ALTID foretages af en ekstern virksomhed, ligesom revision af et regnskab foretages af en revisor og ikke virksomhedens egne folk.

Efter princippet om 4 øjne, gennemgår vi de, eller den kandidat, så virksomheden er sikker på der ikke er særinteresser, nepotisme eller ukendt eksterne forhold, der kan være afgørende for valg af kandidat.

Udover de problemer en forkert medarbejder kan påføre organisationen og/eller den der har ansat vedkommende, er det at skulle starte forfra med at rekrutterer langt dyrere end at få en kandidat vettet. Vi tilbyder rekrutteringsfirmaer og større virksomheder en fornuftig økonomi ved større aftaler.

Udbyttet er højt – måske uvurderligt

Udbyttet er højt. Sjældent giver en service en så stor værdi på så mange planer.

Store økonomiske risici kan minimeres sammen med store udgifter ved fejlansættelse, recruitment agencies, interne udgifter – tid (tidspilde, forsinkelser, demotivation), økonomi, team, psykologisk, omdømme etc. 

I de tilfælde hvor staff vetting viser en positive vurdering af en person, kan man ligeledes ansætte eller indgå i et projekt med større sikkerhed og tillid til stor gavn for samarbejde og resultater.

Vetting er værdiindbringende på afgørende planer.

Simpelthen sikkerhed. 

Sikkerhed gennem baggrundstjek af personer

Baggrundstjek af personer, også kendt som screening eller vetting, er afgørende for at sikre ansættelses- og samarbejdsprocesser samt tredjepartsaftaler. I en dybdegående Staff Vetting, som det professionelt kaldes, udføres omfattende sikkerhedsundersøgelser og analyser, der hjælper med at afværge potentielle risici og sikre, at en person er den, han præsenterer sig som værende.

Vores rapporter er skræddersyede til individuelle behov og efter ønskerne fra vores kunder. De inkluderer straffeattester, CV-checks med referencer, undersøgelse af konkurser og forbindelser, gennemgang af sociale medier og meget mere. HR-afdelinger og rekrutteringsvirksomheder bør altid benytte eksterne ressourcer til baggrundstjek.

Efter princippet om 4 øjne gennemgår vi kandidaten eller kandidaterne og sikrer, at der ikke er skjulte interesser, nepotisme eller andre ukendte eksterne forhold, der skaber tvivl om personens pålidelighed, troværdighed og/eller dømmekraft samt om der i øvrigt foreligger særlige sikkerhedsmæssige betænkeligheder, der bør tages i betragtning i valget af en kandidat.

Beskyt dit ansvar og din virksomhed med baggrundstjek af potentielle medarbejdere

Dette er især vigtigt, når der er selvstændigt ansvar, adgang til følsomme oplysninger, økonomiske værdier, eller ansvarsområder af kritisk betydning involveret. Der kræves grundig screening til betroede funktioner, hvor illoyalitet, indiskretion eller sikkerhedsbrud kan have alvorlige konsekvenser.

Vi har opdelt vores undersøgelser i fire niveauer, der kan tilpasses den specifikke situation. Basis Staff Vetting, Staff Vetting undersøgelse & analyse, Advanced Staff Vetting samt Full Staff Vetting.

På den måde kan vi tilbyde screenings af lige præcis det omfang, som er optimalt for den enkelte. Undersøgelser kan udføres med eller uden den pågældendes samtykke og fuldmagt. Samtykke giver adgang til flere oplysninger. Vi sikrer altid fuld diskretion og den fornødne beskyttelse af personfølsomme oplysninger.

Personoplysninger slettes efterfølgende og hermed hverken lagres eller behandles de. Rapporter indeholder billedmateriale, links, sammenligninger, analyser og andet relevant.

De bedste muligheder for baggrundstjek af personer

SolutionLab har omfattende erfaring med baggrundstjek og IT-sikkerhed og garanterer at være din pålidelige partner, når troværdigheden i en rekrutteringsproces skal stå sin prøve. Det ligger centralt i vores DNA at tilbyde løsninger, der er simple, pragmatiske og ikke mindst sikre.

Vi har været med helt fra start og har opbygget årtiers ekspertise indenfor en bred vifte af IT-nørderi, know-how og business insights. Oveni dette kan vi gennem et samarbejde med den anerkendte sikkerhedsvirksomhed, Praesidio Group, kombinere kompetencer på tværs af fysisk sikkerhed, HR, vetting og cybersikkerhed. Alt dette gør vi for at kunne sikre dig løsninger uden sidestykke i branchen.

Undgå omkostningstunge fejlansættelser ved at vælge vores professionelle vetting-tjenester.

Sjældent giver en service en så stor værdi på så mange planer. Ved at investere i baggrundstjek og Staff Vetting minimeres økonomiske risici, tidsspilde, demotivation og omdømmet for dit team beskyttes. Samtidig skaber det større sikkerhed og tillid i vigtige samarbejder. Tag det ansvarlige valg og sikre fremtiden for din organisation.

Kontakt os i dag for muligheden for at beskytte dit ansvar og din virksomhed gennem de pålidelige Staff Vetting-tjenester fra Solutionlab.