Baggrundstjek af Bestyrelse og C-level

Bestyrelsen og C-level/direktion styrer virksomheden, træffer kritiske beslutninger og repræsenterer organisationen både internt og eksternt. De har det direkte ansvar for økonomien og former organisationens kultur, og de har derfor enorm indflydelse på virksomhedens succes og overlevelse.

Derfor kan det undre at der er så mange “missere” – de fleste ender ikke i pressen.

Baggrundstjek af bestyrelse og C-level og direktører sikrer, at personer, der besætter disse stillinger, er egnede, troværdige og i stand til at udføre deres ansvar effektivt.

Nogle headhuntere og rekrutterings virksomheder mener at have screenet en person de foreslår, men de har en indbygget interessekonflikt (lige som man ikke lader bogholderen lave revision), og derfor er det vigtigt at det IKKE er rekrutteringsvirksomheden, eller en intern medarbejder der selv laver baggrundstjek.

For ikke at mistænkeliggøre den enkelte, skriver flere og flere kravet om eksterne baggrundstjek ind i ansættelsesprocedure og bestyrelsens forretningsorden.

Vi har som udgangspunkt 4 undersøgelsesniveauer, der alle kan tilpasses situationen, hvor “3” og “4” er til øverste niveau.

  1. Basis Staff Vetting screening                        
  2. Staff Vetting undersøgelse & analyse                                                                                
  3. Advanced Staff Vetting undersøgelse & analyse
  4. Full Staff Vetting

Baggrundstjek af bestyrelse og C-level  kan gennemføres såvel med som uden kendskab og samtykke og eventuel fuldmagt fra den person, som undersøgelsen vedrører. En undersøgelse der gennemføres med samtykke og eventuel fuldmagt, giver adgang til flere oplysninger.

Vi formidler undersøgelser og analyser i fuld diskretion og under iagttagelse af fortrolighed samt den nødvendige beskyttelse af personfølsomme oplysninger. Personoplysninger slettes efterfølgende og hermed hverken lagres eller behandles de. Rapporter indeholder billedmateriale, links, sammenligninger, analyser og andet relevant.

Baggrundstjek og etik

En opgave starter typisk med at bestyrelsesformanden meddeler os hvilke kompetencer, evner og etik som den pågældende person forventes at besidde. En oftest overset faktor at overveje er bestyrelsesmedlemmernes etik, uafhængighed og mangfoldighed. Uafhængighed er også afgørende for at sikre, at bestyrelsen kan handle uafhængigt af eventuelle interessekonflikter og træffe objektivt og korrekte beslutninger til gavn for virksomheden.

Ved udvælgelse af bestyrelsesmedlemmer er det nødvendigt at udføre grundige referencekontroller og baggrundstjek. Dette indebærer at kontakte tidligere arbejdsgivere og professionelle kontakter for at få en bedre forståelse af kandidaternes arbejdsetik, pålidelighed og evne til at fungere effektivt som bestyrelsesmedlemmer.

Efter at have være processen igennem som du kan læse mere om her , har vi en afsluttende samtale med kandidaten, som foregår i et 100% fortrolig og afslappet facon, OGSÅ om de grå zoner der altid er der. Det er altså ikke noget der foregår “med en arkitektlampe i ansigtet”  

Udbyttet er højt – måske uvurderligt

Udbyttet er højt. Sjældent giver en service en så stor værdi på så mange planer.

Store økonomiske risici kan minimeres sammen med store udgifter ved fejlansættelse, recruitment agencies, interne udgifter – tid (tidspilde, forsinkelser, demotivation), økonomi, team, psykologisk, omdømme etc. 

I de tilfælde hvor staff vetting viser en positive vurdering af en person, kan man ligeledes ansætte eller indgå i et projekt med større sikkerhed og tillid til stor gavn for samarbejde og resultater.

Vetting er værdiindbringende på afgørende planer.

Simpelthen sikkerhed.