Er baggrundstjek ved investeringer nødvendige ? . frihedsbrevet.dk kunne få dage før en børsintroduktion, afsløre at direktøren for MeeW Armin Kavousi, havde løget om sine eksamener og videnskabelige forskning.

Som leverandør af Vetting ( baggrundstjek af personer og virksomheder), ser vi ofte måbende til på de mange sager der opstår, hvoraf kun et fåtal rammer medierne. Sager der koster ejer og aktionærer mange penge.

Jeg er selv vokset op i et samfund, hvor nøglen var i skuret eller under måtten, og hvor vi alle stolede på hinanden. Hvor ville jeg dog ønske at det stadig var sådan. Det er det desværre ikke.

Det er godt at vi i Danmark, generelt har tillid til hinanden og oftest med god grund.

MEN Jeg undrer mig over de sager vi sammen med praesidiogroup.com får ind, hvor direktører, bestyrelsesmedlemmer, IT-administratorer, økonomidirektører, m.m.fl. har fået en betroet stilling, uden at blive baggrundstjekket.

Mange undskylder sig med at rekrutteringsvirksomheden sagde at de havde tjekket den pågældendes C.V.  Men de færreste checker et C.V godt nok.  Rekrutteringsvirksomheden ønsker jo (ubevidst ?) ikke at finde problemer med hvad der ser ud til at være den rette kandidat.  Desuden er baggrundscheck meget mere end et C.V gennemgang.      

Hvad gør I, og hvem har ansvaret ?.

Du kan se her hvordan vi gør https://www.solutionlab.dk/baggrundstjek-af-bestyrelse-og-c-level/

Det kunne være en del af helt almindelig sund fornuft eller for den sags skyld en kommende NIS2 overholdelse at i implementeret det som standard for kritiske funktioner.

Du kan også få baggrundstjekker personer https://www.solutionlab.dk/baggrundstjek-personer/ , eller virksomheder af os https://www.solutionlab.dk/baggrundstjek-af-virksomheder/

Så husk at spørg til baggrundstjek ved investeringer, næste gang du skal lave en større investering.