Vi har netop lavet baggrundstjek af bestyrelsen i en større dansk virksomhed, hvor bestyrelsesformanden tilbage i marts, grinede lidt af vores baggrundstjek (i fagsprog vetting) ” Det er der ikke behov for i Danmark “, sagde han overbærende til mig i marts ved en privat begivenhed…… Måske for vores udenlandske aktiviteter, men ikke i Danmark. Vi har jo ikke korruption.

MEN, selvom vi ikke bryder os om det som danskere, så kan der være folk der udelader vigtige informationer for at få et job. Det lærte Bestyrelsesformanden på den hårde måde. Nu baggrundstjekker vi alle direktions- og bestyrelsesmedlemmer, i den pågældende organisation. Det er nu indskrevet i bestyrelsens forretningsorden, så det ikke kun er den enkelte der skal føle sig mistænkt, men en naturlig del af onboarding processen. Baggrundstjek af bestyrelsesmedlemmer og C-level er fundamentalt. Der er faktisk muligt for os at Baggrundstjekke i de fleste lande via samarbejdspartnere, så det behøver ikke kun at være bestyrelsen der bliver screenet, men også betroede medarbejder fra -eller til- udlandet. Vi har også en service hvor vi kan baggrundstjekke virksomheder i det meste af verden.

Baggrundstjek af virksomheder, kan være både for generelt at kende sin forsyningskæde, eller i forhold til Compliance som NIS2, eller ESG som green washing